Skocz do zawartości
Bolo32

A4 B6/B7 Sprężarka Klimatyzacji Denso 6SEU14C

Rekomendowane odpowiedzi

Bolo32

Panowie, mam problem ze sprężarka Klimatyzacji Denso 6SEU14C. A mianowicie chodzi o to że przycisk econ gaśnie normalnie, wentylator się załącza, nie czuć obciążenia silnika po włączonej klimie a z kratek leci gorące powietrze. VCDS nie pokazuje żadnych błędów, natomiast w bloku pomiarowym napięcie pokazuje 0.640A a cisnienie 4-5 bar i nie rośnie. Przewody od klimy nie są zimne. Co do samego sprzęgielka klimatyzacji to w tym modelu z tego co się orientuję  to sprężarka powinna pracować cały czas a wydajnością sterować powinien elektrozawor. Próbowałem sprawdzić to sprzęgielko i efekt jest taki że jak zdjolem pasek i zakręciłem kołem pasowym sprężarki to koło kręci się bez żadnego problemu i oporów ( wrażenie jest takie jak by kręciło się na samym łożysku ) . I pytanie do was, czy dobrze to sprawdziłem i czy mogę podejrzewać to sprzegielko ? 

Edytowane przez Bolo32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Kiedy ostatnio robiłeś coś przy klimie? Może być że sprzęgiełko nie domaga ale może i sprężarka jest zatarta bo nie był wymieniany olej i robiony serwis

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bolo32

Ostatni serwis był w tamtym roku, i generalnie od kad mam ten samochód czyli jakieś niecałe 6 lat tak ciągle jeździłem na serwis klimy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Jedynie co to podjechać spróbować nabić klime i sprawdzić ciśnienie jeżeli jest ok to sprężarka do regeneracji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro

Sprężarka z 600zł,nabicie pewnie z 300zl🙄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Filter w rurce na podszybiu dużo ci powie. Ja bym zaczął od niego

Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bolo32

Panowie wszystko już jasne, sprężarka padła. Stoję teraz przed dylematem zakupu nowej, obecną to Denso 6SEU14C  8E0 260 805BA. Orientujecie Się w temacie jaka by podeszła do tego auta, bo znalazłem dwie ale różnią się elektrozaworem a konkretnie jedna ma elektrozawor na przewodzie zakończonym wtyczką jak w mojej starej a druga ma wtyczkę bezpośrednio na zaworze. A4 B6 1.9 116km BKE 2004r. Vin: Wauzzz8e25a122455  

Oczywiście chlodnica klimy, osuszacz, dysza rozprezna (dławik, zwał jak zwał) parownik wpadają nowe, przewody do płukania 😅😂🤣

Edytowane przez Bolo32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Oringi weź sobie z ASO kupowałem kiedyś do B6 to wyszło z 3 dychy jakoś. Ja bym kupił sprężarkę taką samą jak masz teraz.

Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
XRumer23rhype

Exploring Telehealth PT
Telehealth physical therapy opens up new potentialities for accessing quality care remotely. Inside this article, we'll delve into the most recent trends in telehealth PT, including its advantages for wound recovery, persistent condition control, and post-surgery rehabilitation. Discover how virtual sessions can offer customized guidance and support, enabling clients to take command of their wellness and well-being.Virtual movement therapy for Parkinson's disease patients in Bingamton Ny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania