Skocz do zawartości
fatboy

A4 B5 Jakie świece do 1.8 ADR?

Rekomendowane odpowiedzi

Power-Kris

Gazownicy twierdzą że przy LPG najlepsze 1 elektrodowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Oryginalne świece w ADR są 3 elektrodowe i pracują na gazie dobrze. Jestem przekonany że 99% gazowników nawet nie wie o tym i nie patrzy jakie są zamontowane.  Polecają inne po prostu dla kasy i tyle. Jak nie potrafią wystroić instalacji to  żadne świece nie nie pomogą.  

Edytowane przez jacek70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CWIARTEK

Dla mnie świece do gazu to ściema. Zawsze polecałem świece takie jakie zaleca producent do danego silnika i musi dobrze pracować na gazie, pod warunkiem że instalacja gazowa i reszta układu zapłonowego sprawne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Jedno elektrodowe dają ponoć mocniejszą iskrę co zwłaszcza do gazu jest lepsze... nie jest to moje zdanie taką informacje znalazłem na battalionie. 

Jest ktoś w stanie potwierdzić bądź zaprzeczyć tej teori? Też jestem zdania, że nalezy zakładać takie świece jakie zaleca producent i nie kombinować ale jak to jest w rzeczywistości z tą iskrą?

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232

Możliwe, że tak jest uszol, ja teraz mam u Siebie 1 elektrodowe i przy odpalaniu inaczej to wygląda niż jak miałem 3 elektrodowe..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

A te trzy elektrodowe ile mialy nalatane bo im starsza swieca to ta iskra slabnie i po zalozeniu nowych moze byc wlasnie zludzenie tego ze lepiej sie sprawuja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
k232
Dnia 9.04.2017 o 21:33, uszol napisał:

A te trzy elektrodowe ile mialy nalatane bo im starsza swieca to ta iskra slabnie i po zalozeniu nowych moze byc wlasnie zludzenie tego ze lepiej sie sprawuja

U mnie jakieś 15 kkm, świece 3 elektrodowe z boscha, nie pamiętam dokładnie modelu. Po wyciągnięciu świec mechanik stwierdził, że są jeszcze w dobrej kondycji, ale, że już miałem nowe kupione to zmieniłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania