Skocz do zawartości
Pershing

A4 B6/B7 Dziwne drżenie przy kręceniu kierownicą w prawo i w lewo

Rekomendowane odpowiedzi

Pershing

O której rolce teraz mówisz? Bo jest ich trochę? O rolce pompy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi
1 minutę temu, Pershing napisał:

O której rolce teraz mówisz? Bo jest ich trochę? O rolce pompy ?

Jak ściągniesz pasek pokręć rolkami i poruszaj czy mają jakiś luz myślę że poczujesz czy jest coś nie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

Spoko. Podziekowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

Zaraz postaram się nagrać ten dzwiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Dodam jeszcze że sprzęgiełko alternatora ma specyficzny dźwięk i jak przyłożysz ucho napewno zorientujesz się że to od niego ten dźwięk

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

Wladi.... Posłuchaj tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

I podczas tego piszczenia jak skręcasz kołem prawo lewo występuje też to drżenie właśnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Czy jak dokręcasz na maxa kierownicę to dźwięk jest głośniejszy? Z tego co słyszę to pasek od wspomagania piszczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

Dokładnie tak tak jak słyszałeś to piszczenie występowało cały czas podczas kręcenia w prawo w lewo dociskając mocniej do lewej to znaczy do samego końca bądź do prawej piszczy głośnik myślało się to piszczenie i w tym momencie kręcenia kierownicą występowało też to drżenie o którego nie słychać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Ściągnij pasek i będziesz wiedział

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

Nawet podczas jazdy samochodem jak skręcasz słyszę słychać to drganie to drżenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

OK tak zrobię być może to faktycznie pasek powoduje to piszczenie chociaż Tak jak już pisałem uciążliwe jest to drżenie ale być może to od paska sprawdzę i na pewno dam znać czy problem zniknął

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

A jeszcze ci tylko powiem bo tam wcześniej pisałem że interesują mnie te składane lusterka z pilota jest taki magik w Warszawie który robił mi instalacje elektryczne siedzenia z pamięcią grzane du*y i tak dalej gość wymiata i rozmawiałem z nim na ten temat bo dzwoniłem i powiedział że wyśle mi schemat Jak podłączyć to pod pilota bo tak jak mi powiedział Wystarczy przekaźnik o którym pisałem w poprzednim temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

Ale z tym paskiem dzięki za info. Oby to było to ale i tak sprawdzasz dopiero w poniedziałek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi
4 minuty temu, Pershing napisał:

A jeszcze ci tylko powiem bo tam wcześniej pisałem że interesują mnie te składane lusterka z pilota jest taki magik w Warszawie który robił mi instalacje elektryczne siedzenia z pamięcią grzane du*y i tak dalej gość wymiata i rozmawiałem z nim na ten temat bo dzwoniłem i powiedział że wyśle mi schemat Jak podłączyć to pod pilota bo tak jak mi powiedział Wystarczy przekaźnik o którym pisałem w poprzednim temacie

Ok daj znać jak to ogarniesz będzie dla potomnych :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

Dobra chłopie nie zawracam wam już du*y z tym tematem to jak pisałeś zobaczę co z tym paskiem i na pewno się odezwę jak skończę z tym upierdliwym piszczeniem i drżeniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Spokojnie po to jest forum żeby pomagać i dzielić się doświadczeniami pozdro :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

Witam Panowie. Problem rozwiązany....wymiana kola pompy wspomagania (wielorowki wyslizgane) słaby samonapinacz....i przy okazji paski... I auto śmiga jak nowe. Nic nie drży  nie piszczy  przy skrecaniu .....nawet przy max.  Skręcie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Sukces 👍

A to koło miało bicia jakieś czy co  że wpadłeś  na pomysł wymiany  ?  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

Po ściągnięciu paska wielorowkowego sprawdziłem stan wszystkich kół... luzy.... i ogólnie wizualny stan i stwierdziłem że  wielorowki są zbyt wyslizgane i nie myliłem się po kupnie nowego kola stare były o połowę niższe niż nowe i po wymianie koła i samonapinacza który na wolnych obrotach z regału i po naciśnięciu paska palcem również się ugina wszystkie objawy o których wspominałem wcześniej ustały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pershing

Pytałeś czy to koło miało bicie.... absolutnie nie objawy były na początku tak jak przy luźnym pasku ale później do tego dochodziło drżenie podczas kręcenia kierownicą I drżenie bez kręcenia kołem i jestem pewny że drżenie podczas kręcenia kierownicą było uwarunkowane wyślizganym kołem wielorowkowym a drżenie które było słychać na biegu jałowym jak i również podczas jazdy było spowodowane wyrobionym samonapinaczem paska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania