Skocz do zawartości
Artur

A4 B6 B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Marky2552

Z 8 dych

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• Polubienie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jozek726

o dzięki bo mam idealny i leży na półce i się marnuje :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Na allegro są po 125 nawet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Artur

ale lampy to masz kolego do serwisowania :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mech15

Miał ktoś do czynienia z tymi osłonami z allegro np:

https://allegro.pl/oferta/oslona-silnika-skrzyni-audi-a4-b6-b7-00-08-spinki-6618453442
https://allegro.pl/oslona-silnika-skrzyni-audi-a4-b6-b7-spinki-01-09-i5104557351.html

??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Podobno lipa w uj materiał słabej jakości chłopaki co handlują tymi osłonami ori mówili że nie warto ale Twój wybór

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mech15

Przekonałeś mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Napisałem tylko co wiem bo też kiedyś szukałem to mi chłopaki to powiedzieli

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mech15

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kordek

https://www.olx.pl/oferta/zawieszenie-gwintowane-kw-inox-audi-a4b7-a6c6-regulowane-sportowe-CID5-IDxktkm.html

Panowie co myślicie o tym gwincie? Jak kupię używany to nie wiem w jakim jest stanie, jak to wygląda z regeneracją ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi
https://www.olx.pl/oferta/zawieszenie-gwintowane-kw-inox-audi-a4b7-a6c6-regulowane-sportowe-CID5-IDxktkm.html
Panowie co myślicie o tym gwincie? Jak kupię używany to nie wiem w jakim jest stanie, jak to wygląda z regeneracją ?

Lepiej kupić nowe MTS Technik to koszt około 1300-1500 zł i masz pewność a jakość tego zestawu jest naprawdę ok zapytaj Bartka

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kordek
11 minut temu, wladi napisał:

Lepiej kupić nowe MTS Technik to koszt około 1300-1500 zł i masz pewność a jakość tego zestawu jest naprawdę ok zapytaj Bartka

iPhone wladiego

No właśnie słyszałem ze kw lepszy że można go zregenerować jak coś będzie nie tak. I że nierdzewny jest dużo trwaltszy ale skoro tak piszesz że mts też dobry to się będę musiał zastanowić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi
No właśnie słyszałem ze kw lepszy że można go zregenerować jak coś będzie nie tak. I że nierdzewny jest dużo trwaltszy ale skoro tak piszesz że mts też dobry to się będę musiał zastanowić. 

KW nowy to koszt ponad 3 koła a po co Ci regenerowany wiesz czy dobrze zregenerują? Albo kupujesz używkę pewniaka albo dokładasz i kupujesz nowy nie ma się co bawić w jakieś regenerację...na tyle co jeździsz podejrzewam że będziesz miał na lata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
domin

koszty regeneracji niesą duże jeśli chodzi o kw , sam będe swój regenerował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kordek

Siemka czy ktoś może sprawdzał grubość swojego lakieru ile ma mikronów? , mój lakiernik dziś sprawdził i powiedział że to audi niedługo możesz sprzedawać miał prawie na każdym elemencie około 500 mikronów,  i teraz niewiem co robić czy to aż tak dużo? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Ja miałem 130-150

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

No 500 to dość dużo ale ja bym nie panikował jeżeli naprawa jest przeprowadzona fachowo to nie ma się czego bać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kordek
10 minut temu, Marky2552 napisał:

No 500 to dość dużo ale ja bym nie panikował jeżeli naprawa jest przeprowadzona fachowo to nie ma się czego bać

No czytałem też w necie o tym to myślę że troszkę przesadza ten lakiernik, ale wolałem zapytać. Dzięki Marek humor i poprawiłes 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Ori lakiery mają grubość do 200 mikronów .   ( malowane fabrycznie )   Element malowany u lakiernika może mieć 3x tyle . A jak ma 800 i więcej to jest pod spodem  kit. (szpachla ) .

Jak jest dobrze zrobione to  nie ma się co martwić   - pomimo 500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goldi

Dlatego tak ważną rzeczą jest przy kupnie auta miernik lakieru fakt lakiernicy się wyspecjalizowali malować element pod miernik .Pół biedy jeśli u ciebie szpachla jest na drzwiach czy błotnikach bo te elementy możesz wymienić jeśli szpachla prędzej czy póżniej popęka. Gorzej jeśli szpachla jest na tylnej cześci auta .Tak na marginesie mierniki można wypożyczyć od 20 zł za dobę lub kupić tanśzy taki bardziej profesjonalny jak ja posiadam do stali  i aluminium to około 500 zł ile ja już aut nie kupiłem dzięki miernikowi lakieru 

Edytowane przez goldi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kordek
24 minuty temu, goldi napisał:

Dlatego tak ważną rzeczą jest przy kupnie auta miernik lakieru fakt lakiernicy się wyspecjalizowali malować element pod miernik .Pół biedy jeśli u ciebie szpachla jest na drzwiach czy błotnikach bo te elementy możesz wymienić jeśli szpachla prędzej czy póżniej popęka. Gorzej jeśli szpachla jest na tylnej cześci auta .Tak na marginesie mierniki można wypożyczyć od 20 zł za dobę lub kupić tanśzy taki bardziej profesjonalny jak ja posiadam do stali  i aluminium to około 500 zł ile ja już aut nie kupiłem dzięki miernikowi lakieru 

No właśnie, auto było kupowane od znajomego znajomego że niby igła i nie myślałem żeby sprawdzać grubość lakieru tak podjarany byłem autkiem. Na przyszłość będę bardziej uważny 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goldi

Możę znajomy sam nie wiedział że jest po szpachlowany  na przyszłość będziesz wiedział  dopóki szpachla nie popęka nie ma się czym przejmować  jezdzić dbać a będzie służył  ja miesiąc temu kupowałem leona za 18 tyś dla koleżanki i powiem że jak na komis to byłem w szoku  autko całe w oryginale  i co dziwne gośc dołożył zimówki na alufelgach  

Jeszcze miałem taki przypadek kupowałem opla vectre c  i przy oględzinach zapaliła się kontrolka silnika gość wziął autko na warsztat a to nie było jego autko tylko kolegi który był za granicą  przeczyścili egr dobili klimę i dopiero nam sprzedał to autko rzadko sie takie coś zdarza 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
domin

tak naprawde 500 mikronów uzyskasz np po powtórnym malowaniu auta , szpachla juz raczej wiecej bedzie pokazywał , moze był malowany ze względu na odpryski itd 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro

@domin kabelki ready? Bo mody czekają 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Panowie dostanę do rnse te blaszki mocujące które zapierają się o kosz ? Bo kupiłem wyjmaki na allegro miały być do rnse i włożyłem je fakt rnse wyjąłem ale nie mogłem wyjąć wyjmaków z radia i tyle walczyłem z tym że powyginałem blaszki.

Druga sprawa to są jakieś wyjmaki które pasują w 100 % ?

Trzecia sprawa to mam 2 karty pamięci sandisk 16 GB i adata 16 GB i sprawa wygląda tak że sandisk działa dobrze a adata co miesiąc się psuje i trzeba ją wyciągać z radia i wkładać spowrotem bo wali błędami plik uszkodzony wkladam tą kartę do telefonu i wszystko działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania