Skocz do zawartości
Gabka

ALL Jakie felgi

Rekomendowane odpowiedzi

uszol

Wladi... koza + niski profil = tramwaj :placz:  A z tego co mi wiadomo jeździsz :default_B6:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Ty się pacz na swój tramwaj zwany Fordem

iPhone wladiego

• Polubienie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
1 minutę temu, wladi napisał:

Ty się pacz na swój tramwaj zwany Fordem emoji23.pngemoji23.png

iPhone wladiego

Toż to pierd... amfibia :decayed:

eot, wracając do tematu.. przymierzysz sobie bartka felgi to będziesz wiedział o czym mówie i raz dwa zmienisz zdanie :faja4:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Spoko tak jak mówisz

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Panowie kończymy rozmowę na temat spasów bo to temat o wzorach felg...jak ktoś chce dalej prowadzić konwersacje zapraszam do tematu „czy upchnę to koło”

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre
2 godziny temu, uszol napisał:

To małe cojones masz... 215/35 na 8.5 latam na daily a gdy b5 jeszcze było na weekendy bez problemu jeżdziłem 205/35 na 9j

Powiedz to bucowi gdzie przy 400ps na 9,5 miał 225/40 

Generalnie to demonizujecie te "niskie profile"... jeżeli nie macie zawiasu z betonu a nie macie.. to tak na prawde róznica w komforcie między profilem 35 a 40 jest znikoma. Tutaj główną role będzie odgrywało to ile nadmuchacie wiatru do środka. Nie bez znaczenia zostaje też kwestia naciągnięcia opony bo im większy naciąg tym więcej wiatru trzeba nabić. 

Proste porównanie z życia wzięte.. zawias siedzi na odbojach opona 205/35 9j nabite 3.2 bara... beton. Opona 215/35 na 8,5j, zawias dalej siedzi na odbojach nabite 2.8 - róznica 0,5 bara a jeździ mi sie o wiele wygodniej niż na setupie w/w, czuć że opona pracuje i tłumi już nierówności 

@HOLMATRO W b7 specjalistą od spasów, naciągów i innych jest @vwbartus na pewno coś doradzi w tej kwestii :whistling:

Chłopaku dla mnie to możesz na tą swoja 125konną taczke naciagać i durexy :naughty:

Ja mam miske niżej niż sanki a do tego 3calowy wydech a nie rurke od gazu... Na chwile obecna na zime mam 5 cm przeswitu na 205x55x16 :cool1:

Twoje jezdzenie pod remize z ganianiem po zakretach górskich ma mało wspolnego...

Młody jesteś masz prawo.

Przejedź się np a4 200 i wiecej jak 200 z 3 osobami na pokladzie naciagami i małym prześwitem to bedziesz wiedział o czym pisze

I nie pisz koledze który ma mocne rodzinne auto że 225x40 na 9,5 cala to komfort jest bo nie jest i nie bedzie....

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
HOLMATRO

4a817af8e25fd8bc63edbcff7e3ad7aa.jpg
394e09e336d975086e311cbe999124ca.jpg

Taki zestaw moge kupić. Porozmawiam z vwbartus i tym. Wam sie podoba ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
HOLMATRO

A 225 na takim kapciu w zyciu bym nie wsadzil, najchętniej 245/40 ale wydaje mi sie ze sie nie zmieści. Przynajmniej 235

• Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Wzór spoko, lekki concave jest :naughty:

19 minut temu, arre napisał:

Chłopaku dla mnie to możesz na tą swoja 125konną taczke naciagać i durexy :naughty:

Ja mam miske niżej niż sanki a do tego 3calowy wydech a nie rurke od gazu... Na chwile obecna na zime mam 5 cm przeswitu na 205x55x16 :cool1:

Twoje jezdzenie pod remize z ganianiem po zakretach górskich ma mało wspolnego...

Młody jesteś masz prawo.

Przejedź się np a4 200 i wiecej jak 200 z 3 osobami na pokladzie naciagami i małym prześwitem to bedziesz wiedział o czym pisze

I nie pisz koledze który ma mocne rodzinne auto że 225x40 na 9,5 cala to komfort jest bo nie jest i nie bedzie....

EOT

Rozumiem, że kolega zamiast amortyzatorów ma wspawane rurki :facepalm: 

Jakakolwiek dyskusją z tobą jest pozbawiona sensu albo masz racje albo inni wypier... reszty nie skomentuje, trzymaj się ciepło :default_wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas

Do Ciebie 235 przy tym zawieszeniu. Miałem 225/35 przy eibachu i troszkę słabo to wyglądało. Na 235 tez jest delikatnie naciągnięte ale wyglada to o wiele lepiej. Gdybys miał gwint i zszedłbys niżej to ma sens ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
HOLMATRO
Do Ciebie 235 przy tym zawieszeniu. Miałem 225/35 przy eibachu i troszkę słabo to wyglądało. Na 235 tez jest delikatnie naciągnięte ale wyglada to o wiele lepiej. Gdybys miał gwint i zszedłbys niżej to ma sens ;) 

Do mnie to ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Panowie prosiłem żeby tu nie pisać na temat spadów bo zaraz kropy polecą...

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas

Tyle nawaliliscie ot, ze zapomniałem, ze jest 3 strona :facepalm:  zdanie do wladiego było :decayed: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus
12 godzin temu, arre napisał:

Młody jesteś masz prawo.

EOT

20160420_160424_zpsi4qiw9pl.jpg

Felga 20 8,5J opona 225/30/20 Auto 300 konne 3 osoby na pokładzie plus torby na wyjazd tygodniowy w Alpy na banie po 250 270 km/h po alpejskich trasach but w podłogę , gwint H&R i komfort naprawdę spoko śmiem twierdzić że lepszy niż w mojej kozie na 19 9J z oponą 215/35 . Więc Ariel myślę że komfort jest tu słowem zbędnym bo uwierz mi , że na naciągach i na glebie da się za*********ć komfortowo .

Grzesiek nie kupuj do b7 18 bo będziesz żałował szukaj 19 .  Co do tych 18 9,5 z et 40 to Wejdzie bez problemu i z odpowiednią oponą nic nie będzie tarło , Teraz kwestia opon jak na tak szeroką felgę założysz 225/40 to będzie wyglądało komicznie bo to bo to naciąg baloniasty i jak dla mnie brzydko wygląda więc zostaje opona 225/35 a idealna by by była 215/35/18 .

Edytowane przez vwbartus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adasko01991

Może chcesz to koło? RS-ów nie bierz, bo do mnie wpadają a pompei są idealne do b6 e4921e6a0fc14025bf293036a15d5758.jpgb63f480dbeed5a30d72b13372319574f.jpg9d71149aa3a62a3234a1c8da52e99253.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adasko01991

Ciekawy kolor mają i 9J, więc fajna szerokość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

No i teraz mnie zastrzeliłeś...myślałem że grafit średnio będzie pasił do srebrnego auta ale widzę że nawet to wezdrzy :kox::decayed: tylko musi być to czego się wzbraniałem....gewint :2dziura:

Edytowane przez wladi
  • Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Pompei pompei i żadne inne :D

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla
8 minut temu, wladi napisał:

No i teraz mnie zastrzeliłeś...myślałem że grafit średnio będzie pasił do srebrnego auta ale widzę że nawet to wezdrzy :kox::decayed: tylko musi być to czego się wzbraniałem....gewint :2dziura:

musi, musi :cool1:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adasko01991

Te koła mogą być do sprzedania z prawie nowymi fuldami :decayed: nie namawiam, ale sam rozumiesz też się nad nimi zastanawiam, biją na głowę rs-y.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

No to się będzie działo coś czuje w niedługim czasie

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Wszyscy na pompei przechodzo hehe

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adasko01991

Nie jest to typowy grafit, ale mega trafiony kolor moim zdaniem b17409264318a2e44a065540c564fb5f.jpg3e272854df9f399e80fb944d8f3261e3.jpg

• Polubienie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Myślałem jeszcze o 3SDM 001 ale fchuj drogie są a podjebki maja ujowe Et

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas

@Adasko01991  Kojuś sprzedaje koła ? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania