Skocz do zawartości
TyBucu

ALL Czy upchne to koło

Rekomendowane odpowiedzi

Dziadek

w/g mnie żeby coś tu musleć o wypuszczaniu kół bardziej na zewenątrz najpierw trzeba pomysleć o obniżeniu auta , bo jak dasz mniejsze ET przy tej wysokości auta to będzie wyglądało jak kupa tak mi się wydaje

Edytowane przez Dziadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RadiOrdi

w/g mnie żeby coś tu musleć o wypuszczaniu kół bardziej na zewenątrz najpierw trzeba pomysleć o obniżeniu auta , bo jak dasz mniejsze ET przy tej wysokości auta to będzie wyglądało jak kupa tak mi się wydaje

Masz rację, jednak nie chcę jesze ruszać zawiechy. To za rok. Wtedy będę myślał o trzepaniu zawieszenia. Tj amorki + sprężyny. Póki co 85% przód i 87% tył. Nie będę ruszał. Za rok będzie albo -30 albo gwint i dalsze myślenie :) Póki co szukam fele... za dużo tego bym sam to dobrał. Wstyd, ale się nie znam, pomimo że z wykształcenia jestem mechanikiem i pracuje w tym zawodzie, tyle że z cięższym sprzętem. O doborze felg nie mam pojęcia i te śmieszne cyferki nie mówią mi nic.....

Edytowane przez RadiOrdi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Póki co 85% przód i 87% tył

Pomiary ze stacji diagnostycznych to możesz sobie wsadzić między bajki, zapytaj ćwiary, a po drugie bylem z kumplem a3-ka na stacji diagnostycznej, amorki 70 przod 80 tył, poduszki amorkow mial do wymiany, pojechal na podworko rozebral wszystko to po sciagnieciu sprezyny, amorek mogles wcisnac małym palcem, i nawet nie raczył centymetr odbić  :zab:

Najlepiej by było gdybyś ogarnął jakie et masz na tych felgach, znalazl ich dane, szerokość i mając to możemy spekulować jaki dać kapeć, żeby był komfort i i żeby felga była w lini z błotnikiem, no i zgodze sie z dziadkiem, że jak felgi na takiej kozie wypchasz to będzie to wygladać troszke komicznie, ja bym nie kombinował tylko wyprostował te felgi dojezdził na nich ile sie da a pozniej myslal nad zawiecha + koło 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RadiOrdi

Pomiary ze stacji diagnostycznych to możesz sobie wsadzić między bajki, zapytaj ćwiary, a po drugie bylem z kumplem a3-ka na stacji diagnostycznej, amorki 70 przod 80 tył, poduszki amorkow mial do wymiany, pojechal na podworko rozebral wszystko to po sciagnieciu sprezyny, amorek mogles wcisnac małym palcem, i nawet nie raczył centymetr odbić  :zab:

Najlepiej by było gdybyś ogarnął jakie et masz na tych felgach, znalazl ich dane, szerokość i mając to możemy spekulować jaki dać kapeć, żeby był komfort i i żeby felga była w lini z błotnikiem, no i zgodze sie z dziadkiem, że jak felgi na takiej kozie wypchasz to będzie to wygladać troszke komicznie, ja bym nie kombinował tylko wyprostował te felgi dojezdził na nich ile sie da a pozniej myslal nad zawiecha + koło 

Co do amorków, to nie tyle że mam pomiar ze stacji, bardziej to że były wymieniane w aso i po prostu nie chce tego ruszać bo to bez sensu. Nie będe wymieniał wszystkiego. Mody z czasem. Co będzie do zrobienia to się zrobi i poprawi. Póki co to fele. Zresztą robimy trochę off-top... to co mam na felach wrzucę w sierpniu i też zarzuce je w dziale sprzedam/ zamienie :) generalnie szukam kogoś kto mi powie czy 19" fela  9,0j +  235/ 40 i et hmm 35 podejdzie?

Edytowane przez RadiOrdi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sanmicu

Tak jak w temacie - czy upchne to koło?

A4 B7, koło 255/35/19 8.5" ET35.

Wiem ze na tyl wejdzie bo zakładałem tam 255/35/20 9" ET30. Niestety takowa opona na przód juz nie weszla i musialem zamowic nowe - 235/30. To tak tytulem wstepu. A teraz wlasnie pytanie czy wejdzie mi 255/35/19 8.5" ET35 na przód. Poprzednie 255 20" zachaczało o gorna czesc zwrotnicy. Brakowalo doslownie 1 cm zeby spasowało kolo. Takze 19" mogloby spasowac moze na styk przy tych parametrach co o tym myslicie? Wiem ze opona o mniejszej szerokosci by zalatwila sprawe ale zalezy mi na tym aby nie zmieniac jednak opon. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus
Dnia 30.03.2017 o 23:30, sanmicu napisał:

Tak jak w temacie - czy upchne to koło?

A4 B7, koło 255/35/19 8.5" ET35.

Wiem ze na tyl wejdzie bo zakładałem tam 255/35/20 9" ET30. Niestety takowa opona na przód juz nie weszla i musialem zamowic nowe - 235/30. To tak tytulem wstepu. A teraz wlasnie pytanie czy wejdzie mi 255/35/19 8.5" ET35 na przód. Poprzednie 255 20" zachaczało o gorna czesc zwrotnicy. Brakowalo doslownie 1 cm zeby spasowało kolo. Takze 19" mogloby spasowac moze na styk przy tych parametrach co o tym myslicie? Wiem ze opona o mniejszej szerokosci by zalatwila sprawe ale zalezy mi na tym aby nie zmieniac jednak opon. 

niestety kolego 19 z tą oponą i takim ET też nie wejdzie będzie haczyć o zwrotnice i nawet jak złożysz 245 to wytrze Ci nadkola .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sanmicu

A jeszcze może będziecie wiedzieli, sprzedaje alufelgi 20 cali i gościu do A4 B8 Avant obnizonego chcial to wrzucic. Zalecany rozmiar opon to 255/30. Czy upchnie na przód 255/35 wg was? Na tył szerokosc jeszcze wieksza bo 275. Probowalem cos wyczytać w internecie ale bez przymiarki to mozna tak gdybac sobie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marky2552

Napisz mu ze pasuje a o reszte się bedzie martwił potem :D

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
28 minut temu, sanmicu napisał:

A jeszcze może będziecie wiedzieli, sprzedaje alufelgi 20 cali i gościu do A4 B8 Avant obnizonego chcial to wrzucic. Zalecany rozmiar opon to 255/30. Czy upchnie na przód 255/35 wg was? Na tył szerokosc jeszcze wieksza bo 275. Probowalem cos wyczytać w internecie ale bez przymiarki to mozna tak gdybac sobie :D

et, szerokosc felgi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sanmicu

Aj sory, Et 30 szerokosc 9J. Przyjedzie to przymierzyc ogolem ale fajnie by bylo wiedziec wczesniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Na moje mogą być ciut za duże kapcie i będą trzeć o nadkole albo blokowac sie o zwrotnice, jak przymierzycie to daj znać :):

Edytowane przez uszol
  • Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu

Nie wejdzie, będzie tarło i z jednej i z drugiej.
wystukane młotkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

@Norbas to mówisz żeby pakować 235? Mi bardziej chodzi o to żebym nie latał na koleinach jak stara qr*a

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas

Nie sr*j ogniem będzie ładnie. Ja teraz Mam 235/35 przy 8j i wyglada sos dobrze. Druga sprawa to to jaka oponę weźmiesz. Każdy producent inaczej mierzy oponę i ma inna budowę ścianki. Są takie opony, ze rozmiar 235 na 9j wyglada jakbyś 245 z profilem 40 wrzucił :facepalm: 

jak latałem po pl to nie czułem różnicy po między 225 a 235 jeżdżąc po koleinach. Tak czy siak rzucało jak w tramwaju :decayed: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Spoko rozumiem...i tak najpierw chce przymierzyć 225 a potem będę myślał co dalej

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas

Pompeje od Bartka będziesz mierzył ? :kox:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi
Pompeje od Bartka będziesz mierzył ? :kox:

Ja vol

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas

No to napiszę Ci tak. Weź ze sobą od razu kase na te koła :cool1:  Jak Bartek nie chce ich opchnąć to musisz z nimi uciec :cygaro: Na srebrnej budzie będzie petarda to koło :naughty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

No zobaczymy jeżeli mi podpasi to tak jak mówisz już ich nie zdejmę i sp******e

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seikokilla

cóż za podstępny plan :polew:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus
10 godzin temu, Norbas napisał:

Nie sr*j ogniem będzie ładnie. Ja teraz Mam 235/35 przy 8j i wyglada sos dobrze. Druga sprawa to to jaka oponę weźmiesz. Każdy producent inaczej mierzy oponę i ma inna budowę ścianki. Są takie opony, ze rozmiar 235 na 9j wyglada jakbyś 245 z profilem 40 wrzucił :facepalm: 

jak latałem po pl to nie czułem różnicy po między 225 a 235 jeżdżąc po koleinach. Tak czy siak rzucało jak w tramwaju :decayed: 

A powiedz mi jakie masz ET przy tych 8 J bo ja jak miałem opone 235/40/18 na zimowych Avusach opona pirelli i przy ori Et 43 (chyba albo 45)  tarło mi od wewnątrz nadkole :suicide:

7 godzin temu, wladi napisał:

No zobaczymy jeżeli mi podpasi to tak jak mówisz już ich nie zdejmę i sp******e emoji23.pngemoji23.png

iPhone wladiego

i tak Cię dogonię :grin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas
15 minut temu, vwbartus napisał:

A powiedz mi jakie masz ET przy tych 8 J bo ja jak miałem opone 235/40/18 na zimowych Avusach opona pirelli i przy ori Et 43 (chyba albo 45)  tarło mi od wewnątrz nadkole :suicide:

ET 39 :cool1: Tarło bo  miałeś pewnie niżej osadzone auto niż ja. Do tego Twoja opona z profilem 40 ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
floro5

Podepnę się pod temat. Koledzy, czy do a6 c6 po lifcie podejdą felgi 18" 8J ET30 (tak żeby nic nie obcierało i nie wystawało poza obrys) ? Jeśli tak to jakie opony można tam wsadzić? Dodam, że zawieszenie jest standardowe. Z góry dzięki za odpowiedź.

Edytowane przez floro5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Bez problemu wejda

kapcie 225/40 lub 235/35 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania