Skocz do zawartości
TyBucu

ALL Czy upchne to koło

Rekomendowane odpowiedzi

wojtex

No i kiszka 2 dorosle osoby dziecko pies trochę klimatów ale lekkich i trze tył :-/ i to dosyć mocno, najgorzej na pofalowanej drodze, Górka dół Górka dół, ma.ktos pomysł co zrobić oprócz wymiany felg...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Twardsze sprezyny ewentualnie gwint na tyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wojtex

Jakieś inne pomysły? Gwint jakbym miał zakładać to już.komplet ale to znowu koszta i to nie małe, w najgorszym wypadku wrócę na serię gdybym miał inne felgi to podmianka te co mam.do żyda i zakup z et 35-40 wtedy by nie tarlo, zły jestem. >:)

[Dodano: 22 maja 2016 - 12:40]

Jakie twardsze sprezyny mam eibach kit?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Springi h&r beda twardsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wojtex

No tak alw jaka gwarancja że niw będzie tarlo nadal... A węższe opony coś dadzą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Niech sie madrzejsi wypowiedza a ja z doswiadczenia wiem ze skonczy sie na gwincie zawsze na tym sie konczy :)

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziadek

Jeżeli nie chcesz gwintu , Ja bym opychal felgi i założył inne , lepsze to niż opony zmieniać na naciąg co tez gwarancji nie da , zobacz u mnie w temacie jakie mam opony ( szerokość 255) i nic nie trze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wojtex

Ja rozumiem że wina leży w et felgi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziadek

No tak :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wojtex

Znalazłem inne wyjście skorzystałem z usługi rolowania nadkoli i jest już dobrze, brakowało naprawdę nie duzo może 0.5cm więc bez żadnego problemu udało się to zrobić tak, że nawet nie widać że cokolwiek było robione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

No to git, ile taka przyjemność?

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziadek

Jakoś średnio ogarniam co w a6 rolować ale ważne ze cos jednak się dało i jest git :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arre

co trze to sie wytrze ;)

mi tam nadkola tra non stop z przodu i z tylu i w koncu przestana :grin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wojtex

zalezy gdzie i ile roboty , od 100zl do 300zl , rolowanie czyli zaginanie rantow , a idac dalej  wypychanie nawet do 3cm, faktycznie w a6 rantu z tylu niema :)

[Dodano: 24 maja 2016 - 09:06]

co trze to sie wytrze ;)

mi tam nadkola tra non stop z przodu i z tylu i w koncu przestana :grin:

Jak trze tylko o wygluszenie nadkola to jasne ze tak ale jak wali o blache nadkola to juz chyba samo sie nie zrobi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Przychodzi i kolej na mnie powoli, felga dare lm 18" ET42 9J chce założyć na to gume 205/35 lub 205/40

Da rade upchać taki setup w b5 bez rolki nadkoli czy beda ranty błotnika po du**e dostawać a może w ogóle trzeba będzie dokładać dystanse żeby to wyglądało?

Druga sprawa to uświadomcie mnie, lepiej pchać profil 35 czy 40 dróg idealnych nie mam w okolicy .

Ale z drugiej strony wiadomo, że do dobrych spasów im mniej mięsa tym lepiej.

Podsumowując koło ma wyglądać, kij z parametrami fabrycznymi, przekłamywaniem na liczniku, szybką jazdą

Ma to racje bytu? Bucu jakbyś powiedział mi jakie Ty miałeś parametry na starych darkach i jak Ci się jeździło to też byłym wdzięczny  :thumbsup:

podglądowo mam tylko jedno foto 205/40 i takie spasowanie + 0,5-1cm niżej niż na zdjęciu chciał bym osiągnac

9.0-205-40-R18-2.jpg

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu

z przodu musisz dać dystans conajmniej 5mm bo nie siądzie tobie pod zwrotnice.

Ogólnie ja jezdziłem na 18x8,5j et 42 + 11 i tył +15 przy mocnej glebie i kapciu 215/40 wyglądało to tak:
1040qc5.jpg
Jak widać spas na średnio, tylko pamiętaj że w moim przypadku koło gnie sie na camber im więcej spuszcze (quattro) u ciebie podróżuje do przodu na belce.
Na zdjęciu camber wynosił 1.75-2*

Ranty z przodu w błotnikach i tak musisz zaklepac, ale rolka nie jest konieczna.

Pchaj profi 205/40 naciąg będzie zacny, a i tak będziesz jezdził jak na drewniakach, mocniejsza dziura i może być słabo.

[Dodano: 02 lipca 2016 - 16:13]

Ale z drugiej strony wiadomo, że do dobrych spasów im mniej mięsa tym lepiej.

Gófno prawda, zaciągniesz za mało mięsa i auto wygląda jak tramwaj.

Edytowane przez TyBucu
  • Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus

A ja jak to ja zakładałbym 205/35 za********e to wygląda ja popełniłem błąd w poprzednim projekcie zakładając 205/40 i tak to wyglądało  :facepalm: Tylko że na 8,5 J na 9 może to lepiej wyglądać

DSC00748.jpg

DSC00753.jpg

[Dodano: 02 lipca 2016 - 16:40]

A może pomyśleć o 215/35/18 :whistling:

Edytowane przez vwbartus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TyBucu

A może pomyśleć o 215/35/18

o to o to!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Bardziej sklanialbym sie ku 205/35 nanciagi na oponeo widzialem po 260 zl za szt dobra cena

215 to tam naciagu praktycznie nic nie bedzie, jak sie bawic to sie bawic auto daily nie jest, dzieki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RadiOrdi

Witam wszystkich :) jako że moje felgi 19 są krzywe i podrapane stwierdziłem że kupię nowy zestaw felg i opon,

wybór padł na 18" z et 35 dokładnie te z aukcji:

http://allegro.pl/18-hartmann-091-chrom-audi-a3-a4-a5-a6-a7-a8-q7-i5940644151.html

czy podejdą one z oponą 235/ 40 ?

Nie będą wystawał?

jak leżałyby w nadkolu?

miałby ktoś może zdjęcie podobnej konfiguracji?

pozdrawiam

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Ogólnie w A6 18" słabo wygląda ale jak Ci będzie pasowało to luz śmiało kupuj wszystko będzie ok nic nie będzie wystawało ani obcierało

iPhone wladiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafi78

Ogólnie w A6 18" słabo wygląda ale jak Ci będzie pasowało to luz śmiało kupuj wszystko będzie ok nic nie będzie wystawało ani obcierało

iPhone wladiego

Dokładnie jak wladi pisze, wyjdzie bez problemu ale w c6 18' nie robi szału...za duża gablota do takiego rozmiaru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RadiOrdi

A co myślicie o 19" + 235/ 40 ? chciałbym trochę więcej balona :) w moich okolicach drogi to masakra. Zajeździlem już komplet opon o profilu 35. Raz byłem nawet unieruchomiony bo trzasly 2 opony na raz w koleinach, na samym przejeździe było tyko bu i lewa strona powiedziała żegnam. Później czekanie na lawete. Od tego czasu audik stoi na zimówkach, bo obie felgi nadają się tylko do prostowania. :) jakie et felgi pod takie oponki aby nic nie tarło i było równo z krawędzią tak żeby to wyglądało?. Słabo ogarniam temat felg

11eec8cbd4412.jpg

Edytowane przez RadiOrdi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

opona podejdzie jak najbardziej a jakie masz et teraz na tych felgach? bo jak patrze na te 19'nastki co teraz masz to prawie idealnie przod i tyl na wysokosci blotnika jest, poza tym szerokość felgi od 8J do 9J i powinno znośnie wyglądać przy zachowaniu komfortu i bezstresowym podjezdzaniem pod krawęzniki  :msn-wink:

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RadiOrdi

opona podejdzie jak najbardziej a jakie masz et teraz na tych felgach? bo jak patrze na te 19'nastki co teraz masz to prawie idealnie przod i tyl na wysokosci blotnika jest

Powiem szczerze że nie wiem, auta już dawno nie widziałem na oczy ( nie mieszkam w PL ) Te fele co są i tak czeka albo złom, albo wymianka za coś (typu motorynka, wsk) Felgi od samego początku mi nie pasują, wg mnie są za głęboko.... Tak jakoś mi to nie leży. Za bardzo wchodzą do środka. Nie podkreślają gabarytu auta. opony na nich to 235/35/19

[Dodano: 15 lipca 2016 - 15:17]

opona podejdzie jak najbardziej a jakie masz et teraz na tych felgach? bo jak patrze na te 19'nastki co teraz masz to prawie idealnie przod i tyl na wysokosci blotnika jest, poza tym szerokość felgi od 8J do 9J i powinno znośnie wyglądać przy zachowaniu komfortu i bezstresowym podjezdzaniem pod krawęzniki  :msn-wink:

tylko jakie ET ? co dobrać? :) za dużo tego. Głównie chodzi o to by linie jakoś fajnie się zgrywały i nic nie tarło :) Załadowany nie jeżdże :)

Edytowane przez RadiOrdi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania