Skocz do zawartości
fenri95

A4 B5 Brak mocy audi a4 b5 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

uszol

Profilaktycznie nie zaszkodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fenri95

Wyczyszczona przepustnica. A jeśli chodzi o ten grzybek to normalne że sie otwiera na full jak dam leciutko gazu ? nie cale 2 tys obr .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Gorzej gdyby w ogole sie nie ruszalo, jesli sie wlacza przy 2 tys to znaczy, że tak powinno i wlasnie auto do 2 tys moze byc mulowate a pozniej dopiero dostawac "kopa" gdy dolot sie skraca bo w stanie spoczynku dolot jest dłuzszy co znacznie zwieksza moment obrotowy od dolnego zakresu obrotów. Moim zdaniem wszystko jest sprawne u Ciebie i nie ma co sie doszukiwać dziury w całym. 1.6 po prostu demonem szybkości nie było i nie będzie.

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fenri95

ok pewnie tak jest. A co z katalizatorem ? Autko ma przebieg 220 tys przy możliwej okazji pozbyć się katalizatora ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
3 godziny temu, fenri95 napisał:

ok pewnie tak jest. A co z katalizatorem ? Autko ma przebieg 220 tys przy możliwej okazji pozbyć się katalizatora ?

Możesz wyciąć, zaszkodzić nie powinno(jeśli motor żłopie olej to prawdopodobnie już jest przytkany kat) - wrzuc przelotke i bedzie ok może sie odmuli aczkolwiek ja przy przybiegu 208 tys trzymam kata dalej i nie mam zamiaru go wycinac. Natomiast odradzam wszelakiej masci strumienice z allegro czy zamienniki kata.

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fenri95

Nie chce zakładać nowego tematu polecasz jakiś końcowy z przelotem który nie będzie mi robił obciachu z samochodem mam na mysli te psudo sporty z których się smieją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
47 minut temu, fenri95 napisał:

Nie chce zakładać nowego tematu polecasz jakiś końcowy z przelotem który nie będzie mi robił obciachu z samochodem mam na mysli te psudo sporty z których się smieją.

Końcowego Ci na polece ale końcówki jak najbardziej, zapraszam do tematu

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fenri95

Końcówka fajna  ale mi bardziej zależy na końcowym tłumiku żeby było wyraźniej słychać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

To zakładaj osobny temat w odpowiednim dziale, może ktoś Ci coś poleci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

Ja zalozyme remusa ostatnio wybebeszonego w srodku i jest elegancko.nie zaglosno bo tylko 106 decybeli.srodek i reszta ori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fenri95
28 minut temu, grucha napisał:

Ja zalozyme remusa ostatnio wybebeszonego w srodku i jest elegancko.nie zaglosno bo tylko 106 decybeli.srodek i reszta ori

Pokaż jaki ten wydech :) wyślij na pw bo wątek troszke zboczył z tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fenri95

https://youtu.be/M_KdJRr-P_U

Mam  problem wydaje mi się że odkąd grzebałem przy przepustnicy i przepływomierzu. Na filmiku słychać takie syczenie jak dodaje gazu to narasta.Co to może być ? Słychać wyraźny szum sprawdzałem czy wszystko dobrze poskręcałem wydaje sie być ok.

Edytowane przez fenri95

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Nieszczelność, sprawdź czy dobrze poskładałeś przepustnice. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Zwróć uwagę czy nie przycina się klapka przepustnicy. 

Ja kiedyś źle ją przykręciłem i się przycinała. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fenri95

Ja przepustnicy nawet do końca nie wyciągałem. Odkręciłem i wisiała na tych wężykach. Myślicie że to wina uszczelki ? Nie rozbierałem tego środka ani nic tylko rozpołowiłem i wyczyśćiłem tam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Jeśli uszczelka nie trzyma i jest nieszczelności to możliwe . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

Ten waz co idzie od przeplywki do przepustnicy tam jest taka gruba uszczelka jak od rury od sracza trzeba ja umiejetnie wlozyc.moze zle ja zalozyles bo tam duzo nie trzeba i sie zsuwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fenri95

Tą uszczelke założyłem raz pojeździłem i za kilka godzin 2 raz sciągnąłem i założyłem. i odpaliłem to było to samo ;/  A na tą uszczelke co idzie do przepustnicy dałem dodatkowo silikon i nic ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

Gdzies masz nieszczelnosc.a tylko to rozbierales.pozatym nie powienienes tam uzywac silikonu.uszczelka grosze kosztuje a teraz to sobie mogles diabla narobic.radze ci jedz jutro do aso albo jakiegos autolanda kup uszczelke i pozdzieraj ten silikon o ile oderwiesz przepystnice teraz.pozatym sprawdz zapinki od puszki filtra powietrza moze tam ci puszcza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fenri95

Spróbuje  zrobić jak mówisz tłumiki też nie są w dobrej kondycji ale to ewidentnie coś na przodzie..Pod jaką frazą szukać takiej uszczelki? Poszukam allegro albo w jakimś sklepie moto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

Wpisz uszczelka przepustnicy ahl i powinno wyskoczyc ale watpie czy dostaniesz ja na alledrogo.wybierz sie do sklepu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fenri95

Uszczelka nie była zjechana posmarowalem delikatnie silikonem z 1 i 2 strony lepiej przylega nic się nie powinno dziać :) FIltr pow też mam dobrze zaczepiony ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

Odma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grucha

e9d0c0b62e9e96f23da381a1e3ab6377.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Przecież to można samemu wyciąć z preszpanu,  kringelitu lub grubego kartonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania