Skocz do zawartości
Artur

A4 B6 B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Matis25

Panowie mam pytanie, czy warto kupić tył boczki z roletami chodzi o dzieciaki żeby ich nie raziło słońce ( czy dają radę ) czy lepiej ściemnić, nie chodzi mi o wygląd kieruje się jedynie praktycznością :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Ja mam ściemę szyb i jest spoko. Nic nie widać z zewnątrz i słońce nie razi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Matis25
2 godziny temu, jacek70 napisał:

Ja mam ściemę szyb i jest spoko. Nic nie widać z zewnątrz i słońce nie razi.

ile % folia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70

Pojęcia nie mam bo tak kupiłem .

Ale jest ciemna.

20160513_084143.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

Koło 70% będzie na moje oko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CWIARTEK

Przyjedź Jacek do mnie na stacje to Ci zmierzę przepuszczalność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jacek70
Przed chwilą, CWIARTEK napisał:

Przyjedź Jacek do mnie na stacje to Ci zmierzę przepuszczalność emoji1.png

Jak będę przejazdem to wpadnę :naughty::butelka:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus

@Norbas specjalnie dla Ciebie schowki uchylane pod elektryczne fotele  (jak ma to jakieś znaczenie)

20161021_143836.jpg

20161021_143848.jpg

20161021_143909.jpg

• Poparcie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas

Nie ma tragedii. Chyba są trochę węższe pod elektrykę ::): Dzięki Bartek :cheers:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Matis25

Chłopaki jeśli śruba od plastiku który trzyma aku ma tak zwany wieczny gwint to jedynie rozwiercanie mnie czeka? bo z dołu raczej nie ma dostępu :/ chyba że zna ktoś inne patenty 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Matis25

Panowie na co przykleić lotkę s-line na taśmę tak jak jest ori czy to będzie za słabe ? ( wiadomo mocowania śrub odcięte ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Ja u siebie kleiłem na klej do szyb bez taśmy, jeżeli dasz odpowiednią ilość to będzie mega trzymać :msn-wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jozek726

Dokładnie, klej na klej do szyb, tylko dobrze przyklej bo potem nie odkleisz  :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas

Panowie jak w końcu dobrać sprężyny pod auto ? Według audi i tabliczki znamionowej mam nacisk 1050kg przód / 1080kg tył. Ja kupiłem springi dedykowane pod 1.9TDi. Jest tam nacisk 1140kg przód / 1135kg tył :blink: Wychodzi na to, że mam źle dobraną kategorię wagową tak ? Rozumiem, że przez to może ten przód wyżej stać, tak ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol
11 minut temu, Norbas napisał:

Panowie jak w końcu dobrać sprężyny pod auto ? Według audi i tabliczki znamionowej mam nacisk 1050kg przód / 1080kg tył. Ja kupiłem springi dedykowane pod 1.9TDi. Jest tam nacisk 1140kg przód / 1135kg tył :blink: Wychodzi na to, że mam źle dobraną kategorię wagową tak ? Rozumiem, że przez to może ten przód wyżej stać, tak ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vwbartus
11 minut temu, Norbas napisał:

niby masz żle dobraną. i nie wyżej tylko niżej bo masz cięższe auto a nowe sprężyny pod lżejsze auto .  Ale tym bym się nie sugerował bo z tymi kategoriami to jak dla mnie śmiech na sali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas
27 minut temu, vwbartus napisał:

niby masz żle dobraną. i nie wyżej tylko niżej bo masz cięższe auto a nowe sprężyny pod lżejsze auto .  Ale tym bym się nie sugerował bo z tymi kategoriami to jak dla mnie śmiech na sali

Kuźwa zgubiłem się :decayed: Jak nowe są pod lżejsze auto ? Według eibach'a 3.0 ma również taką kategorię a jest cięższe. Przykładowo 3.0 ma 1120/1135kg i wkładasz 1050/1070kg to auto idzie bardziej ku ziemi tak ? Dodatkowo wartości są przekroczone. 

Znalazłem springi od benzy i tam kategoria wygląda tak: 1090/1135kg. Wychodzi na to, że powinienem mieć ten zestaw ? Obniżenie auta było by bardziej równomierne ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
uszol

A ja Ci powiem gwint, odpuść sprężyny i cały inny badziew. Wyregulujesz jak będziesz chciał i będzie si. Czemu Ty sie go tak boisz? Za cenę tych springów + pare stówek masz dobry i komfortowy gwint.

Edytowane przez uszol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas
17 minut temu, uszol napisał:

A ja Ci powiem gwint, odpuść sprężyny i cały inny badziew. Wyregulujesz jak będziesz chciał i będzie si. Czemu Ty sie go tak boisz? Za cenę tych springów + pare stówek masz dobry i komfortowy gwint.

A gdzie ja napisałem, że się boję  gwintu :baseball: Jeździłem już na takim betonie w B4, że chyba gorzej być nie może :decayed:  Akurat dzisiaj sobie sprawdziłem kategorię wagową w aucie. Wszystko przez to, że ten przód nie daje mi spokoju. Zresztą springi są przejściowe bo na lato mam inny plan :msn-wink: Ogólnie to dałem du*y z doborem springów i teraz muszę się tak bujać do lata :facepalm: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Matis25
2 godziny temu, jozek726 napisał:

Dokładnie, klej na klej do szyb, tylko dobrze przyklej bo potem nie odkleisz  :biggrin:

kolega dał ale nie wiem czy klej do szyb i powciągał mu klej lotkę ma takie lekkie wgniecenia, ale dawał punktowo, czyli rozumiem dac klej w miejscu ori tasmy i będzie pięknie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wladi

Ja dawałem po całości gdzie tylko się dało i tak jak mówię klej do szyb a nie jakieś ustrojstwo...nic nie ma prawa się stać jak dobrze posmarujesz i potem dociśniesz. Najlepiej obklej całą lotkę taśmą zarówno od strony dachu jak i szyby, zostaw na 12 godzin i będzie git :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CWIARTEK

Na tabliczce nie masz nacisku na osie tylko maksymalny dopuszczalny nacisk przy pełnym obciążeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas
Dnia 24.10.2016 o 22:35, CWIARTEK napisał:

Na tabliczce nie masz nacisku na osie tylko maksymalny dopuszczalny nacisk przy pełnym obciążeniu.

:thumbsup:

Pany dobra cena ? 

http://allegro.pl/audi-a4-b6-b7-air-bag-off-i6574266655.html#thumb/1

Kurcze teraz tak patrzę i to chyba jest pod B6 do 2002r :confused4: 

Edytowane przez Norbas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a4b6quattro
6 godzin temu, Norbas napisał:

:thumbsup:

Pany dobra cena ? 

http://allegro.pl/audi-a4-b6-b7-air-bag-off-i6574266655.html#thumb/1

Kurcze teraz tak patrzę i to chyba jest pod B6 do 2002r :confused4: 

Widziałem ostatnio po osiemdziesiąt zł,do b7 z wiazką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Norbas
20 minut temu, a4b6quattro napisał:

Widziałem ostatnio po osiemdziesiąt zł,do b7 z wiazką.

Na allegro, olx ? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania